BEBE kekszes szelet /Magdi/

Hozzávalók :
3 csomag kakaós BEBE keksz /klasszikus/

Piskóta :
4 tojás
2dl tej
2dl olaj
25dkg liszt
30dkg cukor
1cs. sütőpor

Krém :
3 cs.. krémpor /zlatý klas/
1l tej
16 dkg porcukor
1 cs. vaníliacukor
25dkg vaj

Hab:
3 dl tej
2 cs. tejszínhabpor / droetkeres/

reszeltcsoki

Elkészítés :
Megsütjük a piskóta alapot .
A krémhez a vajat habosra keverjük a cukor cca felével , másik felét meg a vaníliásat a főzött krémbe tesszuk amit a krémporbol meg a tejbol csinálunk . A kikevert vajból meg a pudingból összeállítjuk a krémet .
A kihűlt piskótára kenjük a krém cca 1/3-át, majd jön az első réteg BEBE keksz , krém ,BEBE keksz, megint krém ; majd a magasfordulaton kikevert tejszínhab . Tetejére csokit reszelünk . Egy éjszakát álljon a hűtőben akkor jó szeletelni .

megjegyzés : készíthető kakaós piskóta alap és világos BEBE keksz kombinációjával is / csak kakaós és csak világos változatban is – ami jobban illik az aktuális terítő vagy a fal színéhez (-: /

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s