Burgonyakrémleves /Kőszegi Pannitól/

Hozzávalók:

60 dkg burgonya
2 kissebb alma
1 fej hagyma
1,5dcl főző tejszín
10 dkg kemény sajt
1 dcl fehér bor
1 db zöldséges leveskocka
vaj
só, őrölt fehér bors, szerecsendió,

Elkészítés :

A krumplikat  megtisztíjuk és kockára vágjuk, az almát lehéjazuk és szintén kockázzuk. Vajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a krumplit és az almát.
Megpirítjuk, sóval, fehér borssal, szerecsendióval ízesítjük. Felengedjük vízzel, hozzáöntjük a bort és belemorzsoljuk a leveskockát.
Lassan  puhára főzzük beletesszük  a reszelt  sajtot,miután az is elolvadt összeturmixoljuk.Legvégén a főzőtejszínnel összeforraljuk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s