Čučoriedkovo čokoládové keksy – Editke (áfonyás-csokis keksz)

Ingrediencie :
10dkg sušených čučoriedok ( brusníc )
10 dkg varovej čokolády
25 dkg hladkej múky  (  pohánkovej, mandľovej )
1 Prášok do pečiva /PDP/
½ ČL sódy bikarbóny,
10 dkg masla,
15 dkg hnedého cukru,
2 vajíčka,
1 PL vanilkovej esencie

Postup:
Čokoládu aj čučoriedky nakrájam na drobno, pridám múku, PDP,
Cukor a maslo vymiešam do peny, pridám po jednom celé vajíčka, + vanilkovú esenciu, potom pridám mix múky, sušené ovocie a nakoniec čokoládu.
Vypracovanú masu dám do chladničky stuhnúť. Potom vytvarujem guľky veľkosti orechov,  – na papierom vystlaný plech ukladám a vidličkou roztláčam ( máčam do vody, alebo múky ) – 15 – 20 ks na jeden plech, pečiem pri 160 stupňoch – teplovzdušná rúra – asi 15 min. dávka je asi na 3 plechy – recept môžem použiť aj so sušenými slivkami.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s