Házi szárított paradicsom

Hozzávalók :

1-2 kg paradicsom
olivaolaj
fokhagyma
szárított bazslikom , kakukkfű
némi só és barnacukor

Elkészítés :

A paradicsomot félbevágjuk /kocsányhelyét kivágjuk/. Vágott felével felfelé vékonyan beolajozott, fokhagymával bedörzsölt tepsire helyezzük, megszórjuk nagyon kevés barnacukorral,sóval, bazslikommal kakukkfuvel A tepsit 50-60 °C-os sütőbe tesszük estétől-reggelig /cca 12-18 órát/ szikkasztjuk. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk. A szárítás vége felé olivaolajjal meglocsoljuk , így hosszabban eltartható.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s