Kefíres süti

Hozzávlók :

tészta:
35 dkg féldercés liszt
30 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna /5g
2  tetézett evőkanál kakaó /20g
2 tojás
1dcl olaj
1/2 l kefír /acidko…/

krém:
10 dkg porcukor
2  tetézett evőkanál kakaó /20g
12,5 dkg vaj
1 Ek rum-konyak ami van / kihagyható/
2 tojássárgája

tetejére kókusz reszelék / ca 2-3 evőkanál

Elkészítés :
Tészta  : A hozzávalókat   összekeverjük   /célszerű a száraz hozzávalókat  és  folyékonyat  külön vegyíteni aztán összekeverni/ sütőpapírral borított tepsiben sütjük ca 15 percet 175 °C on  /biztos a  tűpróba vagy villa 🙂 /

Míg sül elkészítjük a krémet : lassú tűzön elkeverjuk a hozzávalókat  a tojássárgáját  állandó keverés mellett az elkevert masszához adjuk – sűrűsödésig keverjük.

A megsült lapot  még forrón villával sűrűn mejböködjük , hogy a krémnek legyen módja belefolyni ; majd rákenjük a krémet  és megszórjuk a kókusszal .  / kéééész /

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s