KEKSZtekercs /Tündétől-Perenyéről/

Hozzávalók : /nem kell sütni/

Tésztamassza :
1/2 kg darált háztartási keksz /túl a sövényen daráltan kapható , spár vagy teszkó /
20dkg darált dió
20dkg porcukor
1 cs. vaníliacukor
2dl  kávé
0,5 dl rum

Krém :
10dkg vaj
10 dkg porcukor

Elkészítés :
A tésztamasszát  a hozzávalókból összegyúrjuk,  ketté választjuk ,fél cm vastag téglalapot  sodrunk belőle amit a habosra kevert krémmel kenünk meg és felcsavarjuk . Ezt megismételjük , mivel kettő tésztánk van .Háztartási fóliába csomagolva hűtőbe teszzük legalább 1 éjszakára . Szép vékonyra szeleteljük.

Megjegyzés : szerintem jó 2 fólia közt sodorni – így nem ragad .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s