Moskauer

Hozzávalók:

7 dkg vaj

15 dkg porcukor

15 dkg darált dió

7 dkg narancshéj

1 dl tejszín

2 dkg liszt / szerintem a dupláját is elbírja/

igény szerint rum

20 dkg keserű csoki

A megadott mennyiségből 35-40 db lesz.
Elkészítés :

  1. Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra
  2. A vajat, cukrot, a felaprított /reszeltem/narancshéjat, diót, tejszint és rumot egyszerűen tegyük egy lábosba, és rakjuk a tűzre, kislángon. Melegítsük forrásig, majd zárjuk azonnal el, nem jó főzni, mert összesűrűsödik. Keverjük bele a lisztet.
  3. Eközben egy tepsit kenjünk ki vajjal, vagy használjunk szilikonos sütőpapírt
  4. Egymás mellé tegyünk kiskanállal halmokat a masszából, melyeket kanállal lapítsunk el. Érdemes közte helyet hagyni, mert sütés közben még lapul.
  5. Addig süssük, míg a süti széle világosbarna nem lesz, ez kb 6-8 perc alatt következik be
  6. Mivel sütés után közvetlenül még elég lágy, inkább kihűlve szedegessük le őket a sütőpapírról, ehhez egy késsel érdemes alányúlni. Ha nem használtunk sütőpapírt, a fém sütőtepsiről hidegen már csak nehezen fognak feljönni, ebben az esetben langyosan szedjük le őket.
  7. Törjük össze az étcsokoládét, és gőz fölött (mikróban, kislábasban, stb) olvasszuk fel.

 

  1. Most jön a legmacerásabb rész: a korongokra egyenként kell rákenni a csokimázat a laposabb (a sütőpapírral érintkező) oldalra.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s