Karamell rudacska

Hozzávalók :
8-10 db téglalap alakú ostyalap
200 g kristálycukor
140 g Cera sütőzsír
1 doboz Salko/sűrített édesített tej/
140g apróra vágott dió /egyenletesre/
1 marék mazsola /próbaltam már más aszalt gyümölcssel is szeámmaggal , napraforgómaggal…./

A kristálycukrot karamelizáljuk ,beleszórjuk a diót, mazsolát, jól elkeverjük. Még  tűzön melegen hozzáadjuk a sűrített tejet majd levesszük a tűzről .Egyenletesre keverjük  /ez macerás/ aztán jön a Cera ami folyékonyra olvad . Addig keverjük mig massza lesz belőle . Cca 4 pár ostyalap tölthető meg vele .Megtöltés után egymásra helyezzük a lapokat , zacskózzuk és nehezéket rakunk rá kihűlésig ./ a massza szétkenöse kis türelmet igényel/  Amúgy megéri a munkát , Sokáig eláll …. szóval 1-2 nap tárolás után 1,5×5 cm-es darabokra szeleteljük.
Delux változatát a rudacska felének csokiba mártásával érhetjük el.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s